Rehabiliteringsarbeid i eldre bygård

Balkong & Fasadeentreprenøren har utført et rehabiliteringsprosjekt for et sameie i Oslo. I en eldre bygård ble det utført arbeid på fasaden, riving av eldre brannbalkonger og murpuss, før det ble montert nye bruksbalkonger for alle boenhetene i sameiet. Heidi Fuglesang var den i sameiet som hadde kontakt med Balkong & Fasadeentreprenøren under byggeprosessen. Hun forteller at de er veldig fornøyd med hele leveransen.


Trenger du hjelp med rehabiliteringsarbeid? Kontakt oss for en uforpliktende befaring.


Alt levert fra én og samme aktør

Det var først og fremst slitasje som var årsaken til at sameiet ønsket å utføre en utvendig oppgradering. Samtidig var det ønskelig å få oppført balkonger som beboerne kunne bruke, noe som ikke var tilfellet med de eldre brannbalkongene. Sameiet undersøkte flere entreprenører, før valget til slutt falt på Balkong & Fasadeentreprenøren.

– Vi innhentet tilbud fra tre tilbydere som har spesialisert seg på balkonger, og det var Balkong & Fasadeentreprenøren som ga oss det beste tilbudet. De var vel de eneste som også kunne utføre fasadearbeidet uten å engasjere underentreprenører, forteller Fuglesang.

Dette ble avgjørende for sameiet, som synes det var ryddig å få hele jobben utført av samme aktør.

– I tillegg var det de som var best på pris, fortsetter Fuglesang.


God kommunikasjon og levering etter avtale

Fuglesang opplevde samarbeidet med Balkong & Fasadeentreprenøren som ryddig og effektivt. Kommunikasjonen var god hele veien, og de var alltid tilgjengelige dersom det skulle være noe. Det var også svært positivt at de tok kontakt ved viktige avklaringer underveis.

– De kontaktet oss hver gang noe skulle avklares og tok ingen beslutninger på våre vegne, selv om de ifølge kontrakten kunne valgt å gjøre det. Så når det skulle velges fliser, balkongskiller og lignende, så spurte de alltid før noe ble bestemt, sier hun.

Den gode kommunikasjonen og at alt ble levert i henhold til det som var avtalt, ble en trygghet for sameiet.

– Selv om dette er langt fra det største prosjektet de har hatt, så oppleves det stort for oss. Og det hender jo at man støter på utfordringer og problemer, men her har det ikke vært noe sånt. Alt har blitt levert etter avtale og til den prisen vi ble forespeilet, sier Fuglesang.

En utfordring med prosjektet var at det dreide seg om en bygård fra mellomkrigstiden, med tynne etasjeskiller som det kan være vanskelig å forholde seg til.

– Jeg tror det ble litt merarbeid for dem, men vi merket ingenting til det verken på pris, tidsbruk eller annet. Det opprettingsarbeidet som ble gjort var også veldig bra, sier Fuglesang. 


Resultatet er over all forventning

Fuglesang forteller at hun synes resultatet av prosjektet har blitt enda bedre enn hun forventet, og at de er veldig fornøyd med alt som er levert.

– Det er godt håndverk, men det har også blitt veldig flott rent estetisk. De kunne tilby et godt utvalg med fliser og rekkverkene er finere enn standardalternativet, uten at vi spesifikt måtte be om det. Det har blitt veldig pent, sier hun.

Balkongene stod ferdig i august 2019, da sommeren gikk mot slutten. Nå ser beboerne i sameiet frem til sin første hele sommer med nye balkonger. På spørsmål om hun vil anbefale andre å bruke Balkong & Fasadeentreprenøren til sine prosjekter er Fuglesang helt klar.

– Ja, det vil jeg absolutt gjøre, avslutter hun.