Nye balkonger i gammel stil

Balkong & Fasadeentreprenøren har ved to tilfeller utført arbeid i en gammel bygård i Oslo. De ble først engasjert for å utføre rehabiliteringsarbeid i 2014. I 2018 bygget de også nye balkonger til fire av leilighetene i sameiet. Mikkel Bugge har hatt kontakt med Balkong & Fasadeentreprenøren på sameiets vegne. Han trekker spesielt frem deres kompetanse på eldre bygg og fasader som avgjørende for det gode arbeidet som er levert.


Har du behov for en dyktig balkongentreprenør? Kontakt oss for en uforpliktende samtale.


Godt tilbud og gode referanser

Det var en lekkasje ved to av de øvre balkongene som var årsaken til at sameiet først tok kontakt med Balkong & Fasadeentreprenøren. De fikk da hjelp med å få lagt ny membran og nye fliser på balkongene.

– Da vi først brukte dem i 2014 hadde vi flere leverandører på befaring. Balkong & Fasadeentreprenøren ga oss et godt tilbud og hadde gode referanser, så da valgte vi dem, forteller Bugge.

Da de senere ønsket å bygge nye balkonger, var de i utgangspunktet i kontakt med en annen entreprenør. De fikk imidlertid avslag på byggesøknaden, og måtte revurdere hele balkongprosjektet.

– Kommunen godkjente ikke at det ble søkt om prefabrikerte balkonger. Derfor trengte vi en leverandør som kunne mure balkonger rett på veggen, og kontaktet Balkong & Fasadeentreprenøren. De var fleksible og kunne gjøre spesialtilpasninger for at vi skulle få det til, sier Bugge. 


Fleksibilitet og gode løsninger

På et tidspunkt var det usikkert på om det ville bli mulig for sameiet å få bygget balkonger. Bugge er derfor fornøyd med at Balkong & Fasadeentreprenøren klarte å tilpasse seg slik at søknaden ble godkjent.

– De kom også med forslag til løsninger vi ikke hadde tenkt på selv, blant annet med naturlig nedfall av vann fra taket. Vi hadde sett for oss at vannet skulle renne langs veggen, men det ble mye lekrere uten takrenner og det fungerer veldig bra, sier han.

I tillegg til spesialtilpassede balkonger ble det også laget nye rekkverk, dører og vinduer etter skreddersøm.


God oppfølging og høy kvalitet på leveransen

Sameiet består kun av syv boenheter. Derfor var det ingen prosjektleder involvert og de sto selv for koordineringen med Balkong & Fasadeentreprenøren. Bugge satte derfor stor pris på oppfølgingen de fikk underveis.

– De ga oss god informasjon og fremsto som veldig pålitelige. Vi kunne stole på det de sa og prisen ble også som forespeilet, sier han.

Den eneste utfordringen de opplevde var at det ble litt lang leveringstid på vinduene som skulle spesialtilpasses.

– Det ble noen forsinkelser, men det var ikke egentlig noe problem. Vi opplevde det som uproblematisk fordi de alltid var så hyggelige og imøtekommende, og kvaliteten på arbeidet var såpass høy, sier Bugge. 


Særlig omsorg til eldre bygård

Nå er prosjektet ferdig, og Bugge forteller at alle beboerne er svært fornøyd med hvordan bygården har blitt. Balkongene passer godt med fasaden og byggestilen, kunne like gjerne vært en del av den originale bebyggelsen. Selv bruker Bugge den nye balkongen sin mye, og har flott utsikt over store deler av byen. Det mener han er gull verdt!

Han kan absolutt anbefale Balkong & Fasadeentreprenøren til andre som vil bygge balkonger til sine boliger eller bygårder.

– Jeg følte at vi ble godt ivaretatt, og det er spesielt viktig når det gjelder en gammel bygård som trenger særlig omsorg. Vi valgte å bruke dem fordi vi føler at de har kunnskap om disse gamle gårdene, og de kan fornye uten å forringe. De er veldig flinke, så jeg kan absolutt anbefale dem til andre sameier, avslutter han.