Rehabilitering av balkonger

De aller fleste entreprenører bygger balkonger med den hensikt at de skal vare i en årrekke. Det betyr likevel ikke at det ikke er nødvendig med vedlikehold av balkongen fra tid til annen. Vi i Balkong & Fasadeentreprenøren har rehabilitert og skiftet ut hundrevis av balkonger i Stor-Oslo. Vi tar gjerne en vurdering av tilstanden på din balkong, altan eller veranda.


Balkongen kan utgjøre en potensiell fare

Balkongen utsettes for store belastninger. Med tiden kommer vi derfor ikke unna det faktum at selv de mest robuste konstruksjoner vil svekkes. Ved voldsom rustutvikling kan i verste fall balkongen ende opp med å brekke av. Mer vanlig, og like farlig, er det dersom betong- og murdeler løsner fra balkongen og faller ned på gaten nedenfor. En balkong som ikke vedlikeholdes, kan dermed ende opp med å utgjøre et faremoment både for eier og andre som ferdes i nærheten. 


Bestill tilstandskontroll før det oppstår synlige skader

I løpet av vår tid i bransjen har vi sett balkonger i svært dårlig tilstand. Vår oppfatning er at mange vegrer seg for å ta tak i problemet, fordi de tror det vil bli kostbart. Dette gjelder spesielt i borettslag og sameier hvor en eventuell utskiftning av balkonger må gjøres som et større prosjekt. Andre vet helt enkelt ikke at vedlikehold av balkongen er nødvendig med jevne mellomrom. 


Vi anbefaler alle balkongeiere å få foretatt en inspeksjon av sin balkong før det oppstår synlige skader. Helst burde dette gjøres før balkongen er 20 år gammel. Da kan det gjøres utbedringer før balkongen må skiftes ut i sin helhet, og jobben vil være langt mindre kostbar og omfattende.

 

Les mer om rehabilitering av balkonger i en artikkel publisert av Aftenposten.

Ønsker du en gratis befaring?

Lurer du på om det er på tide med en tilstandskontroll på din balkong? Ring oss på telefon 22 69 06 00 eller fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

hCaptcha