Først, hva er en balkong?

En balkong er et fremspring på en husfasade, over første etasje. Ofte vil balkonggulvet være en naturlig forlengelse av gulvet innenfor. Balkongen gir en utvidelse av boligens bruksareal, og er et kjærkomment tilskudd i sommerhalvåret.


Ordet balkong kommer fra det italienske ordet «balcone», som på norsk betyr bjelke. Dette er passende, da balkongen som regel bæres av nettopp bjelker, som går horisontalt ut fra gulv, eller av konsoller.

Balkong, veranda, altan eller terrasse?

Nei, dette er ikke bare ulike navn på uteplassen. Hver av dem har typiske kjennetegn som er spesielt for nettopp denne typen oppholdssted. Balkongen har vi allerede beskrevet, men hva kjennetegner egentlig en veranda, altan og terrasse?


Veranda

Verandaen er en oppholdsplass som fungerer som tilbygg til boligen. Den kan ha tak eller være åpen, og den kan også være innglasset.


Altan

Altanen kan også kalles en takterrasse. Den er ikke overbygd, og er laget som en oppholdsplass på enten tak eller tilbygg. I likhet med balkongen kan også altanen være understøttet av stolper eller søyler.


Terrasse

Terrassen er en planert avsats, som i de fleste tilfeller ligger like over bakkeplan. Ofte vil terrassen ha trapp ned mot hage. I noen tilfeller vil terrassen ligge på toppen av bygning med flatt tak, og vil da kalles takterrasse.


Felles for alle disse formene for utvidelse av boligens bruksareal, er at vi har erfaring med å sette dem opp. Kontakt oss gjerne for en prat om ditt byggeprosjekt.


Still krav til kvalitet på konstruksjon

En balkong er en varig konstruksjon, som vil utsettes for en hel del i løpet av sin levetid. Den skal ikke bare tåle tyngden fra mennesker og møblement, men også ytre påkjenninger som vær og vind. Dette er noe vi alltid vektlegger når vi konstruerer balkonger for våre kunder. At kvalitet står i forsetet, gjenspeiles i både konstruksjon og materialvalg. 


Vi leverer balkonger i plasstøpt armert betong i flere varianter, med galvaniserte stålbjelker og armeringsnett. Balkongene støpes med fall ut i fra vegg, med membran, drypplist og fliser, og eventuelt tretremmer eller annet belegg. Vi leverer også galvanisert og pulverlakkert rekkverk i stål basert på dine ønsker.

Ønsker du en gratis befaring?

Når du skal få satt opp balkong, anbefaler vi at du ikke kun ser på prisen. Velg en entreprenør som gir deg et produkt som passer med dine behov og ditt tiltenkte bruk. Vi kommer gjerne på en gratis og uforpliktende befaring.

Ring oss på telefon 22 69 06 00 eller fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

hCaptcha